Energimyndighetens plattform för inspiration, fördjupning och dialog

Träffar som utlovar intressanta energisamtal

Sökes: Energiintresserade som törstar efter nya inspirationskällor och kunskapsutbyte.
Finnes: Nätverk som behandlar aktuella frågor och trender på de globala energimarknaderna tillsammans med inspirerande talare.
Träffar: under 2020.

Uppdaterad: 2020-02-25 Publicerad: 2020-02-21

Text: Jonas Bergkvist, Lotta Görling Bild: iStock

Tre till fyra gånger per år arrangerar Energimyndighetens nätverk Forum för globala energifrågor (FGE) seminarier och workshops.
Varje seminarium lyfter olika frågor och aktuella händelser på den globala marknaden som kan intressera olika delar av energisektorn.
Detta års första sammankomst hade temat ”Batterimetaller och hållbar mobilitet – möjligheter och utmaningar” och lockade deltagare till sista plats.

Fakta

Vill du bli medlem?

Energimyndighetens forum för globala energifrågor anordnar seminarium vid ett antal tillfällen per kalenderår. Seminarierna behandlar aktuella frågor och trender på de globala energimarknaderna för att ge information och skapa en diskussionsplattform för våra medlemmar.
Här kan man bli medlem.

Där fanns bland andra Emma Nehrenheim, hållbarhetschef på Northvolt, med som en av talarna.
– Vi måste hitta strategier och en hållbar kedja för hela omställningen. Det kändes relevant att medverka i det här sammanhanget, säger hon.

Hur viktigt är det med sådana här nätverk som FGE för att belysa dessa viktiga frågor?

– Det är verkligen jätteviktigt. Att vi får möjlighet att tillsammans utveckla idéer och tankar för att hitta hållbara lösningar.

Forum för globala energifrågor är en plattform där yngre yrkesverksamma inom energisektorn erbjuds erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling av de äldre medlemmarna med många års erfarenhet av branschen.

Bo Diczfalusy, ordförande FGE

Bo Diczfalusy är ordförande sedan 2017 och hyllar bland annat just den breda kompetens som finns bland medlemmarna.

– Bland våra omkring 600 medlemmar finns representanter från energiföretag, myndigheter, konsulter, universitet, politiska organisationer, men även privatpersoner med intresse för energifrågor.

Bo Diczfalusy har själv lång erfarenhet av energifrågor och har varit verksam sedan 1976 med erfarenheter inom energi- och klimatområdet både i Sverige och internationellt.

– Till min hjälp som ordförande i forumet har jag ett programråd som består av ett antal erfarna medlemmar, alla med kompetenser inom olika energifrågor.

Senaste

Transport

Enklare att välja hållbar transport med nya märkningar

vägval

Transportsektorns utsläpp fortsätter att öka och branschen har utmaningar när det kommer till sociala villkor. För att utvecklingen ska gå i rätt riktning måste transportköpare och konsumenter kunna göra informerade val.

Klimat

Om klimatkrisens hastighet

Krönika

Karim Jebari: Vi vet att vi kan påverka hur varmt det kommer att bli genom att minska utsläppen av växthusgaser, men vi kan faktiskt också påverka hur snabbt uppvärmningen sker.