Energimyndighetens plattform för inspiration, fördjupning och dialog

Ngenic utsett till Årets framtidsföretag

Energieffektiviseringsföretagen har utsett energiteknikföretaget Ngenic till Årets framtidsföretag för bland annat ”teknikkunskap, framåtanda och innovationslust”.

Uppdaterad: 2019-12-17 Publicerad: 2019-12-17

Text: Jonas Bergkvist Bild: Ngenic

Ngenic är ett ledande energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem, med energiföretag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare som kunder.

Med motiveringen ”Ngenic är ett företag med teknikkunskap, framåtanda, innovationslust och som dessutom förstår sina kunders behov” står det Uppsalabaserade företaget som vinnare av utmärkelsen Årets framtidsföretag 2019.

Det är Energieffektiviseringsföretagen (EEF) som ligger bakom utnämningen och utvecklar motiveringen i ett pressmeddelande:

– Ngenic förstår vikten av kundanpassade affärsmodeller och kan även tala med beslutsfattare. Deras system möjliggör förbättrade elnät och tekniken är viktig i ett framtida 100 procent förnybart energisystem.

Ngenic har lyckats skapa ett kundvänligt system som spar energi, samtidigt som det ger bättre och jämnare inomhusklimat. Systemet möjliggör även förbättrade elnät genom att se till att använda mindre energi till uppvärmningen under kritiska timmar med hög last på elnätet.

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammade för det arbete vi gör tillsammans med energibolag och fastighetsägare. Genom att digitalisera och automatisera samverkan så går det att kombinera komfortökning, energieffektivisering och en resurseffektiv energileverans. Det vi gör har man sagt är omöjligt att kombinera, men tack vare kunder som tror på oss har vi kunnat visa att det är möjligt säger Björn Berg, vd på Ngenic, i pressmeddelandet.

Fotnot: På bilden: Thomas Sundén, ordförande EEF och Björn Berg, vd Ngenic.

Fakta

En branschorganisation

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) är en branschorganisation med visionen att säkerställa ett förnybart energisystem i Sverige. Organisationen samlar entreprenörer, installatörer, konsulter och tillverkare som erbjuder energieffektivisering till fastigheter och industrier. EEF är ständigt närvarande i debatten och vill se bättre och tydligare lagar och regler inom energieffektivisering. Mer information finns här.

Senaste

Transport

Enklare att välja hållbar transport med nya märkningar

vägval

Transportsektorns utsläpp fortsätter att öka och branschen har utmaningar när det kommer till sociala villkor. För att utvecklingen ska gå i rätt riktning måste transportköpare och konsumenter kunna göra informerade val.